Potpisan ugovor s Hajdukom

Vijesti
Oznake:

Prije početka prve utakmice finala Hrvatskog kupa održan je sastanak predstavnika kluba sa predstavnicima Društava prijatelja Hajduka te je potpisan ugovor o suradnji između Hajduka i 12 Udruga DPH, čiji su predstavnici bili u srijedu na Poljudu.

Društva prijatelja Hajduka djeluju od samih početaka našeg kluba, a po završetku prvog svjetskog rata broj članova je od nekoliko desetaka narastao na nekoliko stotina članova koji su se tada aktivno uključivali u rad kluba. Nakon niza godina tijekom kojih se Hajduk nije kontinuirano bavio svojim članstvom, ovim ugovorom o suradnji formalno je napokon definiran status Društava prijatelja Hajduka kao partnera Kluba, a primarna uloga DPH-a koja djeluju širom Hrvatsake i u inozemstvu, izražava se u kontinuiranoj promociji imena kluba među simpatizerima i navijačima Hajduka u okvirima lokalne zajednice u kojoj pojedina Društva djeluju i okupljanja što većeg broja članova Hajduka.

Danas su Ugovor o suradnji s klubom potpisali Društvo prijatelja Hajduka Drinovci-Grude, Garčin, Đakovo, Metković, Osijek, Primošten, Šibenik, Slano, Ston, Slavonski Brod, Tribunj i Mostar. Predstavnici DPH Sisak, Požega, Makarska, Kupres, Feričanci, Dubrovnik i Brač izrazili su suglasnost sa prijedlogom ugovora o suradnji no nisu bili u mogućnosti prisustvovati današnjem sastanku te će ugovor biti potpisan tijekom mjeseca. DPH Tivat i Rijeka u predstojećem razdoblju će regulirati svoj pravni status udruge te naknadno potpisati ugovor o suradnji s Hajdukom, dok predstavnici DPH Orahovica još trebaju izraziti svoj stav. Neslaganje s prezentiranim zajedničkim ciljevima što, vrlo je izgledno, predstavlja i kraj suradnje s HNK Hajduk izrazili su predstavnici Društava prijatelja Zagreb dok su već duže vremena neaktivni DPH Mali Lošinj, Poreč, Vinišće, Virovitica i Davor.

Nastavno, djelatnici Odjela za članstvo i novi voditelj Odjela Jasenko Ljubica, zajedno sa svim Udrugama koje okupljaju članove Hajduka planira provesti niz aktivnosti vezanih za implementaciju strategije razvoja s ciljem osnaživanja istih u Hrvatskoj ali i u inozemstvu, pri čemu bismo, ovom prilikom, htjeli izraziti svoje čvrsto uvjerenje u zajednički uspjeh i realizaciju zacrtanih ciljeva.

hajduk.hr